Tuesday, October 11, 2011

Debaran Temuduga SPP

Akhirnya aku dipanggil untuk temuduga kali 2
Alhamdulillah
setelah temuduga kali pertama
aku gagal untuk masuk ditemuduga
kenape gagal masuk temuduga
aku dah citer sblm ni
ermmm
detail interview kali ini adalah spt berikut :

TARIKH TEMUDUGA : 13-10-2011
MASA TEMUDUGA : 7.30 PAGI

TEMPAT TEMUDUGA : BILIK PANTAI,THE ROYAL BINTANG SEREMBAN,JALAN DATO' A.S DAWOOD,70100,SEREMBAN,NEGERI SEMBILAN


ya Allah permudahkan urusan temuduga kali ini
amin...
debaran semakin laju...

17 comments:

Dzul Hazmi said...

bru lepas temuduga spp 21 Feb 2013 jwtan ppps DG41..sebab malam x tidur mgkin nervous kot..time temuduga otak jd jamm..sampai dia tnya apa komen lecturer waktu praktikal pun x ingat..dah la dasar2 kerjaan satu pun x ditanya..semua soalan penyelesaian masalah..lg la jamm..takat bleh bg jwapan budak darjah 2 jer..siap bgtau smalam sy x cukup tidur dkt panel..klau gagal mcm mana nak buat rayuan dan dpat peluang kedua mcm saudari?..mohin penjelasan:-)

Dzul Hazmi said...

bru lepas temuduga spp 21 Feb 2013 jwtan ppps DG41..sebab malam x tidur mgkin nervous kot..time temuduga otak jd jamm..sampai dia tnya apa komen lecturer waktu praktikal pun x ingat..dah la dasar2 kerjaan satu pun x ditanya..semua soalan penyelesaian masalah..lg la jamm..takat bleh bg jwapan budak darjah 2 jer..siap bgtau smalam sy x cukup tidur dkt panel..klau gagal mcm mana nak buat rayuan dan dpat peluang kedua mcm saudari?..mohin penjelasan:-)

Dzul Hazmi said...

bru lepas temuduga spp 21 Feb 2013 jwtan ppps DG41..sebab malam x tidur mgkin nervous kot..time temuduga otak jd jamm..sampai dia tnya apa komen lecturer waktu praktikal pun x ingat..dah la dasar2 kerjaan satu pun x ditanya..semua soalan penyelesaian masalah..lg la jamm..takat bleh bg jwapan budak darjah 2 jer..siap bgtau smalam sy x cukup tidur dkt panel..klau gagal mcm mana nak buat rayuan dan dpat peluang kedua mcm saudari?..mohin penjelasan:-)

airynur said...

maaf lambat reply...seriously xperasan ..
biaselah tu kalau nervous mmg serba tak kene....
saya cadangkan mcmni lah..
call SPP direct ( no boleh tgk kat website SPP)..lagi satu secodn interview biasanya after 3 months..berdasarkan pengalamn lepas..tapi xberani nak kate sungguh2..cube tanye SPP sendiri..
ape ape pun doa banyak2 ..insyAllah ade rezeki...jgn give up ok...semua tu dugaan hidup...

arif parizun ariffin Arifz said...

salam...

arif parizun ariffin Arifz said...

salam...perlu buat permohonan smula ke utk tmuduga kali ke-2 stlah gagal kali prtama?

arif parizun ariffin Arifz said...

saya calon kpli j-Qaf,telah gagal temuduga pada november tahun lepas..

airynur said...

ws...kalau berdasarkan pengalaman saya yang lepas tak perlu isi form...sebaliknye auto update...
tapi sebaiknye lebih baik arif call spp tanye maklumat lebih lanjut...biasenye dalam 4 bulan akan dipanggil interview sekali lagi

arif parizun ariffin Arifz said...

owh..yeke...tme ksih ats mklumat yg dberi,utk scnd tview ni,adakah soalan lbih mencabar ye?bole cte ckit x pngalaman scnd tview...bole sy tau airynur dari pismp/kpli/ipta?smoga dpt mmbntu sy lps ni..i.allah:)

arif parizun ariffin Arifz said...

owh..yeke,tme ksih ats mklumat yg d beri,mudah2 han mjdi smgt utk sy lps ni,bole sy tau airynur dr pismp/ipta/kpli? adakah solan lbey mcbar utk scnd tview?bole cte ckit pngalaman ms scnd tview?smoga ada rzki sy lps ni..i.allah:'(

arif parizun ariffin Arifz said...

o..yeke,tme ksih ats mklumat,bole sy tau airynur dr pismp/ipta/kpli?adakah solan lbey mncabar utk scond tview?bole airynur cte ckit pngalaman msa scond tview,mudah-mudahan dpt mmbntu sy,smoga ada rzki sy slps ni..i.allah,

airynur said...

sy dr kpli...ttg soalan ...saya tak boleh nak buat perbandingan sbbnye saya mmg tak dibenarkan masuk lansung dalam interview pertama, kerana saya tak bawak sijil degree yang original...(bunyi mcm kelakar kan)..hanya sebb tu je dah tak boleh masuk...tapi, ape yang saya nampak biasenye soalan utk kumpulan pertama lebih susah...mungkin sbb mase tu pegawai spp masih bersemangat...sbb tu biasenye kumpulan 1 akan diinterview lebih lame dari kumpulan 2, 3, 4

arif parizun ariffin Arifz said...

o..yeke..mudah2 han ada rezeki sy lps ni..utk scnd tview ni 1 group sma kos ke?smua calon yg hadir ms scnd tview,telah gagal ms first tview ke?tmpat tview plk sama ms first tview ke?

airynur said...

biasenye mcm tulah,,,,,,
tempat biasenye ikut keadaan..
tapi saya tak same
nanti dpt surat akan diberitahu

Nana Elkana said...

slaam n hai .. nak tnya ..kalau misalnya guru ipg gagal dlm temuduga spp or pergi mngajar ke sekolah swasta ..ada tak kena byr apa2 dgn kerajaan ? i mean, kan slama kita study di ipg, ipg la yg tanggung kita.. so kita kna byr mereka semula ? mcm ptptn ..

nur aini md alias said...

wslm maaf lambat reply, kalau gagal spp akan bg lagi interview sure berape kali..tp rasenye sampai lulus juga...
tapai kalau ipg tp xnak mengajar kat government tu saya x pasti....

ainikamarudin said...

Salam. Sy dr pismp.. Baru2 ni result spp dah keluar. Malangnya, sy diantara 81% pelajar ipta yg gagal. Adakah akan ade 2nd interview?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik...klik...klik!!!!